NoLo creaties

8 juli 2021

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?
De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend.

De opmars van NoLo

De NoLo trend maakt sinds 2020 haar opmars. Door onze collectieve hang naar luxe beleving, gezondheid en gezelligheid vragen gasten steeds vaker naar een smaakvol niet-alcoholisch alternatief voor een cocktail of wijn-spijs combinatie. We zien een stijgende lijn om alcoholconsumptie te verminderen en de vraag naar gezondere alternatieven. Deze trend zet met toenemende populariteit door, vooral onder consumenten in de leeftijdsgroep van 18-34 jaar. Dit vraagt om aanpassing van de drankenkaart. 

Servings met een interessante winstmarge

No ABV en Low ABV zijn servings zonder of met weinig alcohol en hebben een interessante winstmarge. De kostprijs van onderstaande Floral Apple Fizz is ongeveer 1 euro terwijl deze drank met gemak voor 5 euro op de kaart kan worden gezet.

20 ml Mathieu Teisseire Apple € 0,18
20 ml 
Mathieu Teisseire Elderflower € 0,18
50 ml appelsap € 0,10
100 ml London Essence Soda Water € 0,50
1 partje limoen € 0,04

De siropen van Mathieu Teisseire spelen een sleutelrol bij het maken van NoLo creaties door het toevoegen van een hoogwaardige smaak en finesse. Met één scheutje siroop haal jij in een handomdraai meer marge uit jouw drankenkaart.

Recept Flora Apple Fizz

Probeer bijvoorbeeld deze mocktail: rijk van smaak met een lichte bubbel. Het is een mooie aanvulling op jouw drankenkaart: de zure citrussmaken van bessen en peren combineren met zoete bloemen- en honingtinten.

Ingrediënten
20 ml Mathieu Teisseire Apple
20 ml Mathieu Teisseire Elderflower
100 ml London Essence Soda Water
50 ml Appelsap
1 partje limoen
Glas:  Longdrink glas

Schep ijsblokjes in een shaker en in een longdrinkglas. Schenk de siropen en appelsap in de shaker en knijp een partje limoen erin uit. Shake voor 10 seconden. Schenk uit in het longdrinkglas en vul op met sodawater. Roer het glas goed door.
Wij denken graag met jou mee om jouw drankenkaart met NoLo serves te verrijken!

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram