Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

8 juli 2021

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie. 

V. Vertel ons wat over je achtergrond?

“Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het maken van drankjes en de wereld van Mathieu Teisseire. Ik ben blij dat ik die switch gemaakt heb van computers naar cocktails.”

V. Wat is er zo speciaal aan siropen?

“ Om te beginnen, de veelzijdigheid. Bars, restaurants, een hippe koffietent... Ze hebben allemaal veelzijdigheid nodig. Er is geen ruimte voor 'one serve' ingrediënten. Met de siropen van Mathieu Teisseire kan barpersoneel experimenteren. Ze kunnen hun veelzijdigheid laten zien en wat anders serveren dan de horecazaak om de hoek. Zorg dat je opvalt en verrassend bent voor de consument.”

V. In deze tijd zijn het uitdagende tijden voor de gastronomie. Hoe zie jij dat in de toekomst?

“De ontwikkeling van 'cocktail delivery services' is tijdens de Lock-down opgekomen en succesvol gebleken. En die trend zet zich zeker voort, denk ik. Mathieu Teisseire heeft daar een rol in te spelen. Bovendien groeit de categorie Low & No. In restaurants zien we het ontstaan van 'alcoholvrije menu's'; no/low creaties die perfect matchen bij bepaalde gerechten. In sommige gevallen presteert dit zelfs beter dan wijn.”

V. Hoe kan een merk zoals Mathieu Teisseire klanten ondersteunen?

“Opleiding is hierin ‘key’. Ga met jouw barpersoneel aan de slag met creaties en innoveer op bestaande servings. Dit stimuleert én enthousiasmeert jouw team tot het maken en verkopen van creaties. Daarom bieden we vanuit Mathieu Teisseire Inspiratie workshops, of jam-sessies, aan om samen tot mooie creaties voor jouw drankenkaart te komen. Wij werken met de bekende creaties en maken daar een low/no variant van. Het is leuk om het enthousiasme van zo’n sessie te zien onder barpersoneel. Samen kom je tot smakelijke no-alcohol variaties.”

V. Wat is de 'grote kans' voor Mathieu Teisseire?

“Nou, koffie is een enorme kans. Consumenten zijn gewend om af te spreken om “een koffietje te halen’ tijdens een wandeling. Dat zie ik wel blijven aanhouden! Haak daarop in. Ga met jaargetijden en smaken mee! Tijdens een wandeling wil je ook wel wat lekkers drinken.”

V. Wat is jouw advies voor horeca, qua siropen?

“KIES ALTIJD KWALITEIT. Tegenwoordig zijn gasten op zoek naar authentieke pure smaken: zoals Elderflower of Rose. De siropen van Mathieu Teisseire passen daar perfect bij. En met onze siropen kun je ‘dranken op maat’ maken; ook één van de wensen van de moderne consument. Nu mensen weer samen mogen borrelen, kiezen ze eerder voor een specialer, niet alledaagse drank in plaats een drank die je thuis ook kunt drinken”, aldus Zijlstra.

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw