‘Homemade’ is hot

11 mei 2021

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou als ondernemer de uitgelezen kans om te verrassen met homemade lemonades, cocktails en mocktails, die ook nog eens een onderscheidend vermogen bieden én meer marge.

Met homemade lemonades op non-alcoholisch gebied valt nog veel te winnen. Hiermee maak jij het verschil op jouw terras deze zomer. Gemakkelijk om te maken én deze dranken zorgen voor een margerijke aanvulling in jouw assortiment. Deze zomer mogen bloemrijke smaken, zoals Groene Thee, Elderflower en Jasmijn niet ontbreken op jouw drankenkaart. Met de siropen van Mathieu Teisseire creëer én serveer jij in een handomdraai smaakvolle specials.

MEER RENDEMENT UIT ELK MOMENT
Mathieu Teisseire specialiseert zich al 300 jaar in de ontwikkeling van siropen, waarbij alles draait om smaak. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire ruim 65 verschillende siropen in het assortiment waarvan de smaak zo dicht mogelijk bij de echte smaak van de ingrediënten ligt. De juiste balans in geur en volheid vormen samen prachtige smaken.

De siropen van Mathieu Teisseire gebruiken een hoger percentage écht fruit ten opzichte van andere siropen merken (gem. 20% meer) waardoor de pure smaak wordt geëvenaard. De siropen zijn niet gemaakt om een product zoeter te maken, maar smaakvoller met een langere smaakintensiteit. Dat is onder meer te danken aan het gebruik van twee soorten natuurlijke suikers in het productieproces dat voor een langere smaakintensiteit zorgt. Door de suikercombinatie vindt er geen versuikering plaats én is het rendement per fles hoger.

RECEPT FLORAL ICED TEA

Onderstaand recept is gebaseerd op Elderflower; verfrissend, zoet en gebalanceerd met krachtige bloementinten en honingtinten. Een siroop die vol zit met de zure citrussmaken van bessen en peren.

20 ml Mathieu Teisseire Elderflower       € 0,18

150 ml koude Early Grey Thee                     € 0,15

2 schijfjes citroen                                                 € 0,10

Ijs                                                                                    € 0,01

Water                                                                           € 0,01

Kostprijs                                                                    € 0,45

BEREIDINGSWIJZE
Vul een jar met ijs, voeg alle ingrediënten toe en roer door. Om het af te maken serveer je de lemonade in mooi glaswerk met bijvoorbeeld een sliert komkommer of een schijfje citroen. Heerlijk verfrissend en het ziet er ook nog eens smakelijk uit. Zo verkoopt een drankje zichzelf.

De kostprijs van deze homemade iced tea is ca. 45 eurocent. De drank kan met gemak voor drie euro op de kaart worden gezet. Upselling in optima forma. Uit slechts één fles Mathieu Teisseire (700ml) kunnen 35 lemonades worden gemaakt. Reken jouw omzet en marge maar uit.

Gebruik de fles veel breder en kijk ook naar andere creaties voor alle momenten van de dag: ontbijt, lunch, tussendoor, een borrel of diner. De siropen van Mathieu Teisseire zijn gemaakt voor elke drankcategorie: koffie- en thee variaties, milkshake, lemonade, bier, wijn, low/no cocktails. Mogelijkheden genoeg!

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram