Appel siroop

Appel siroop - Apple syrup

Mathieu Teisseire Appel siroop geeft de heerlijke smaak van rijpe, rode appels perfect weer. Net als een perfect knapperige Gala appel is de smaak zoet en fruitig. Dit maakt deze siroop een heerlijke toevoeging aan cocktails, mocktails en frisdranken.

Herkomst van de smaak

De appel, zoals we die wereldwijd kennen, is vermoedelijk ontstaan in het Dzungarische gebergte ten noordwesten van China. Hierna vonden ze geleidelijk hun weg naar Azië, het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. Ze behoren tot de Rosaceae, ook wel de Rozenfamilie, samen met andere heerlijke eetbare producten zoals peren, pruimen, perziken, kersen, aardbeien en frambozen.

Tegenwoordig worden appels beschouwd als hoofdbestanddeel van eten en drinken. Ze kunnen op verschillende manieren worden geconsumeerd en gebruikt om zowel smaak als flair toe te voegen aan hartige of zoete gerechten. Denk aan salades, sauzen en patisserie.

Mathieu Teisseire Appel siroop vangt de smaak van rijpe, rode appels en is een mooie toevoeging aan cocktails, mocktails en frisdranken. Bekijk hier onze recepten.

Switch to
dark mode

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram