Meer marge met een creatieve en onderscheidende koffiekaart
25 augustus 2020
Meer marge met een creatieve en onderscheidende koffiekaart
Zomaar een kop koffie serveren, is eigenlijk niet meer van deze tijd. Er zijn talloze manieren om koffie op een onderscheidende manier te presenteren. Bovendien is koffie bij uitstek geschikt voor variatie per seizoen, stijl en gelegenheid. Genoeg reden om aan de slag te gaan met verrassende creaties voor op de koffiekaart.
IJskoffie is al een aantal jaren groeiende in populariteit, maar de standaard variant is inmiddels ook wel weer een beetje passé. Combineer een ijskoffie echter eens met een komkommersiroop en je hebt in een handomdraai een verfrissende ijskoffie. Een verrassende smaakbeleving én eenvoudig te bereiden. Serveer de ijskoffie in opvallend glaswerk, zodat het ook een lust voor het oog is. Denk hierbij eens aan een Mason Jar of een whiskyglas. Mathieu Teisseire is al 300 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van siropen, waarbij alles draait om smaak. De siropen zijn kwalitatief en gemaakt van echte ingrediënten.
Met onderstaand ijskoffie recept, serveer jij in een handomdraai een unieke Cucumber Iced latte. Het belangrijkste is dat jij met het serveren van een Cucumber Iced Latte nét iets anders op tafel weet te zetten dan de collega’s bij jou om de hoek.
Verras jouw gasten met diverse koffie variaties, bied onderscheid en maak hen hiermee ambassadeurs van jouw zaak. Op deze manier bouw je aan je eigen identiteit, creëer je meerwaarde, meer omzet en meer marge. Probeer het zelf!
Een scheutje siroop leidt tot 65% extra marge op een ijskoffie
De verkoopprijs van de Cucumber Iced Latte kan met gemak € 0,50 hoger zijn dan de normale verkoopprijs van een ijskoffie. De inkoopprijs van de siroop bedraagt € 0,18. Dit betekent een extra marge van 65 procent. Uit één fles Mathieu Teisseire siroop (700ml) kunnen circa 35 koffiespecials worden gemaakt. Dat staat gelijk aan een omzet van bijna € 130.
De siroopflessen zijn voorzien van een uniek pompsysteem. Het handige pompje doseert exact 10ml siroop. De siropen bevatten twee soorten natuurlijke suikers, waardoor er geen versuikering in de fles en het pompje ontstaat. Handig in gebruik, gemakkelijk te doseren én geen verlies door versuikerde flessen en pompjes.
Mathieu Teisseire komt graag langs om je kennis te laten maken met de siropen, zodat je zelf kunt ervaren dat ze smaakvol en eenvoudig toepasbaar zijn.
Mathieu Teisseire ondersteunt jou graag bij het ontwikkelen van onderscheidende koffievariaties om direct te integreren in jouw koffiekaart en is voor horecaondernemers dé partner voor het behalen van meer rendement.
Wil jij een onderscheidende koffiekaart bieden? Vraag een gratis proefpakket aan, bestaande uit vier flessen siroop naar keuze. Met de flessen siroop uit het proefpakket kunnen maar liefst 140 smaakvolle drankjes worden bereid. Dat staat gelijk aan een omzet van om en nabij de € 500.
NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...
We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie. V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...
Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...
Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Mocht u geen cookies accepteren, kunt u op instellingen klikken om deze optie te kiezen. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteert u automatisch ons cookiebeleid.