De herfst is in aantocht. Dat vraagt ook om een aanpassing van de kaart met warme dranken. Verras jouw gasten dit najaar en serveer specials die passen bij dit seizoen én inhaken op serveertrends. Door de elementen geur, smaak en presentatie op elkaar af te stemmen, creëer je in een handomdraai een smaakvolle herfstige koffie- of theevariatie.
Smaak en geur spelen een cruciale rol bij de smaakbeleving. Presentatie van de special in een catchy glaswerk mag ook niet onderschat worden. Deze drie elementen moeten kloppen, wil je jouw gasten tot trouwe fans maken. Dat vraagt om kennis, kwaliteit en vakmanschap.
Het belang van geur en smaak
Weet je dat zeventig procent van wat we proeven wordt bepaald door geur? Wanneer je kaneel proeft zónder te ruiken, heeft het geen smaak. Probeer maar eens uit: doe een beetje kaneel op een theelepel, knijp je neus dicht en proef. Het is net alsof je een hap droog stof in je mond hebt. Kaneel moet het dus echt van de geur hebben. Dat is ook wat jouw drankjes onderscheidend maakt.
Mathieu Teisseire heeft zich gespecialiseerd in de geur- en smaakontwikkeling van siropen. De kennis en ervaring die Mathieu Teisseire in 300 jaar heeft opgedaan, proef je terug in de kwaliteit van de siropen. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire 56 verschillende siropen in het assortiment, waarvan de smaak zo dicht mogelijk bij de echte smaak van de ingrediënten ligt. De juiste balans in geur en volheid vormen samen prachtige smaken.
Presentatie is de sleutel tot succes
De juiste combinatie van geur en smaak zorgt voor een feest op de smaakpapillen. Voor de wow- factor serveer je de special in onderscheidend glaswerk met passende garnering. Qua werk vraagt dit dezelfde inspanning, qua presentatie van je dranken ben je meer onderscheidend. Wanneer geur, smaak en presentatie samen kloppen dan verkoopt de koffie- of theespecial zichzelf en creëer je iets waarvoor de gast graag bij jou terugkomt: van een Cinnamon Latte om de dag mee te starten tot een krachtige Cinnamon Espresso Martini in de avond.
Top 3 smaakvolle koffierecepturen met herfstsmaken
Typische herfstsmaken zijn: sterk kruidige kaneel, appel, peer, vanille en hazelnoten. Onderstaande drie smaakvolle koffierecepten zijn gebaseerd op herfstsmaken. Probeer het en laat je verrassen. De recepten zijn een mooie aanvulling op jouw drankenkaart.
1. Hazelnoot Latte
De zachte en subtiele smaak van geroosterde hazelnoten zorgt, samen met fijne pralinesmaak, voor een perfecte zoetheid. Ideaal voor zowel koude als warme creaties.
Mathieu Teisseire laat jou graag kennis maken met de seizoensmaken, zodat je zelf kunt ervaren dat ze smaakvol en eenvoudig toepasbaar zijn. Vraag daarom een gratis proefpakket aan bestaande uit vier flessen* siroop naar keuze. Met de flessen siroop uit het proefpakket kunnen maar liefst 140 smaakvolle drankjes worden gemaakt. Dat staat gelijk aan een omzet van bijna €500,-.
*deze actie liep tot 1 oktober 2020. Klik hier voor de nieuwe actie.
NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...
We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie. V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...
Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...
Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren. Mocht u geen cookies accepteren, kunt u op instellingen klikken om deze optie te kiezen. Als u gebruik wilt maken van alle functionaliteiten op deze website, klik dan op Accepteren. Door verder te gaan binnen onze site, accepteert u automatisch ons cookiebeleid.