Inspiratie voor koffierecepturen met herfstsmaken

18 september 2020

Proef het najaar met Mathieu Teisseire

De herfst is in aantocht. Dat vraagt ook om een aanpassing van de kaart met warme dranken. Verras jouw gasten dit najaar en serveer specials die passen bij dit seizoen én inhaken op serveertrends. Door de elementen geur, smaak en presentatie op elkaar af te stemmen, creëer je in een handomdraai een smaakvolle herfstige koffie- of theevariatie.

Smaak en geur spelen een cruciale rol bij de smaakbeleving. Presentatie van de special in een catchy glaswerk mag ook niet onderschat worden. Deze drie elementen moeten kloppen, wil je jouw gasten tot trouwe fans maken. Dat vraagt om kennis, kwaliteit en vakmanschap.

Het belang van geur en smaak

Weet je dat zeventig procent van wat we proeven wordt bepaald door geur? Wanneer je kaneel proeft zónder te ruiken, heeft het geen smaak. Probeer maar eens uit: doe een beetje kaneel op een theelepel, knijp je neus dicht en proef. Het is net alsof je een hap droog stof in je mond hebt. Kaneel moet het dus echt van de geur hebben. Dat is ook wat jouw drankjes onderscheidend maakt. 

Mathieu Teisseire heeft zich gespecialiseerd in de geur- en smaakontwikkeling van siropen.  De kennis en ervaring die Mathieu Teisseire in 300 jaar heeft opgedaan, proef je terug in de kwaliteit van de siropen. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire 56 verschillende siropen in het assortiment, waarvan de smaak zo dicht mogelijk bij de echte smaak van de ingrediënten ligt. De juiste balans in geur en volheid vormen samen prachtige smaken.

Presentatie is de sleutel tot succes

De juiste combinatie van geur en smaak zorgt voor een feest op de smaakpapillen. Voor de wow- factor serveer je de special in onderscheidend glaswerk met passende garnering. Qua werk vraagt dit dezelfde inspanning, qua presentatie van je dranken ben je meer onderscheidend. Wanneer geur, smaak en presentatie samen kloppen dan verkoopt de koffie- of theespecial zichzelf en creëer je iets waarvoor de gast graag bij jou terugkomt: van een Cinnamon Latte om de dag mee te starten tot een krachtige Cinnamon Espresso Martini in de avond.

Top 3 smaakvolle koffierecepturen met herfstsmaken

Typische herfstsmaken zijn: sterk kruidige kaneel, appel, peer, vanille en hazelnoten. Onderstaande drie smaakvolle koffierecepten zijn gebaseerd op herfstsmaken. Probeer het en laat je verrassen. De recepten zijn een mooie aanvulling op jouw drankenkaart.

1. Hazelnoot Latte

De zachte en subtiele smaak van geroosterde hazelnoten zorgt, samen met fijne pralinesmaak, voor een perfecte zoetheid. Ideaal voor zowel koude als warme creaties. 

INGREDIËNTEN

Glas: Latte glas

BEREIDING

  • Schenk de siroop in een latte glas
  • Stoom de melk op in een opschuimkannetje
  • Schenk het mengsel in het glas
  • Schenk als laatste de warme espresso er overheen

2. Fruity Choco Milkshake

Een smaakvolle banaan milkshake vol met donkere cacaosmaken, licht gezoet met pralinesmaak en met een klein beetje vanille.

INGREDIËNTEN

Glas: Longdrinkglas

BEREIDING

  • Blender alle ingrediënten op hoge snelheid totdat je crushed ice hebt
  • Serveer in een longdrink glas

3. Cinnamon Espresso Martini

Een elegante maar complexe cocktail: houtachtig, een sterk kruidige kaneelaroma en tonen van kruidnagel.

INGREDIËNTEN

Glas: Martiniglas

BEREIDING

  • Shake het geheel met veel ijs
  • Schenk door een zeef in een voorgekoeld martiniglas
  • Garneer met 3 koffieboontjes

Gratis proefpakket naar keuze

Mathieu Teisseire laat jou graag kennis maken met de seizoensmaken, zodat je zelf kunt ervaren dat ze smaakvol en eenvoudig toepasbaar zijn. Vraag daarom een gratis proefpakket aan bestaande uit vier flessen* siroop naar keuze. Met de flessen siroop uit het proefpakket kunnen maar liefst 140 smaakvolle drankjes worden gemaakt. Dat staat gelijk aan een omzet van bijna €500,-.

*deze actie liep tot 1 oktober 2020. Klik hier voor de nieuwe actie.

Inspiratie, demo’s en recepten vind je op www.mathieuteisseire.nl.

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

Hazelnoot siroop, een échte aromatische smaakmaker

Binnen het gehele assortiment van smaak siropen blijven kaneel, vanille en hazelnoot populaire gourmets. Waarvan Hazelnoot nog steeds een grote favoriet is. Wat weten we van de hazelnoot en waar combineert dit nootje goed mee? RIJK EN VOEDZAAM De wetenschappelijke naam voor de hazelnoot is Corylus avellana. Deze is te...

Lees verder
Inspiratie voor koffierecepturen met herfstsmaken

Proef het najaar met Mathieu Teisseire De herfst is in aantocht. Dat vraagt ook om een aanpassing van de kaart met warme dranken. Verras jouw gasten dit najaar en serveer specials die passen bij dit seizoen én inhaken op serveertrends. Door de elementen geur, smaak en presentatie op elkaar af...

Lees verder
Eén smaak siroop voor eindeloze verrassende thee- en koffiesensaties

Meer marge met een creatieve en onderscheidende koffiekaart Met zowel warme als koude thee en koffie zijn talloze variaties mogelijk. Door het toevoegen van specerijen, siropen, kruiden, bloemen of vruchten verras je gasten in een handomdraai met bijzondere thee- en koffiesensaties. Een verwennerij voor de smaakpapillen en een lust voor...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram