Horeca 2020: Creëer identiteit

20 mei 2020

Horeca 2020: Creëer identiteit.

In dit artikel laat Richard Zijlstra (vice voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club) zien wat het gebruik van siropen kan opleveren. Richard Zijlstra is de brandambassador voor Nederland van Mathieu Teisseire. Hij ontwikkelt nieuwe recepturen, geeft smaak-inspiratie sessies en cocktail- mocktail workshops.

De grootste uitdaging deze zomer is het verhogen van de gemiddelde besteding per gast. Alles draait om authenticiteit, meerwaarde bieden (kennis, assortiment), marge en klantbeleving.

Door unieke, eigen gemaakte, producten creëer je een eigen identiteit en fans. Zo komen mensen graag terug naar jouw zaak.

De siropen van Mathieu Teisseire bieden de perfecte basis. Elke fles siroop staat voor eindeloos veel creaties in diverse drankencategorieën. Van homemade lemonades, cocktails, mocktails tot heerlijke koffie en thee-variaties. Deze smaakvariaties staan garant voor grote marges tot wel 95%.

Het maken van een homemade special wordt een stuk makkelijker door het gebruik van het unieke doseerpompje. Hierdoor wordt altijd dezelfde hoeveelheid siroop gedoseerd wat zorgt voor een constante kostprijs én kwaliteit. Je bent bij de bereiding van een drankje dus niet afhankelijk van een dure bartender of barista.  

De Siropen van Mathieu Teisseire zijn gemaakt van pure ingrediënten en hebben een unieke receptuur met 2 soorten natuurlijke suikers waardoor er geen versuikering plaatsvindt.

Maximaal rendement.

Bied jouw gasten eens wat anders dan de standaard ice-tea of cola. Ze zullen het verschil direct proeven en het is ook nog eens gezonder dan een ‘gewone’ ice-tea of lemonade.

Daarnaast levert het ook nog eens ruim 50% meer rendement op:

Hieronder rekenvoorbeeld en vergelijking:

Pre-batchen
Het creëren van zo’n home-made special kan je ook efficiënt aanpakken; zorg dat je aan het begin van de dag de hoeveelheid maakt waarmee je de dag mee rondkomt; ‘pre-batchen’. In het geval van een home-made ice-tea; vul barrels met thee, voeg de siroop toe, roer door en zet het koud.

Maak van deze special een eye-catcher die de aandacht van de gasten trekt. Presenteer de barrels op de bar voeg vrolijke en smaakvolle garnering toe. Zo creëer je ook nog eens aandacht op social media.

Op deze manier bouw je aan je eigen identiteit, creëer je meer waarde, meer omzet en meer marge. Dit is volgens ons ‘Horeca anno nu’.

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram