Binnen het gehele assortiment van smaak siropen blijven kaneel, vanille en hazelnoot populaire gourmets. Waarvan Hazelnoot nog steeds een grote favoriet is. Wat weten we van de hazelnoot en waar combineert dit nootje goed mee?
RIJK EN VOEDZAAM
De wetenschappelijke naam voor de hazelnoot is Corylus avellana. Deze is te danken aan de oorsprong van het nootje: de regio Avellana, een Italiaanse regio die staat bekend om de teelt van hazelnoten. Hazelnoten zijn de pitten van de zaden die aan de hazelnootstruik groeien. De hazelnoot wordt beschouwd als één van de oudste fruitsoorten. Ze zijn rijk aan vetten, plantaardige eiwitten en bevatten veel vitamine B, vitamine E en mineralen. Een handjevol nootjes bevat de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine E en zijn glutenvrij.
PERFECTE ZOETHEID
Hazelnoten zijn échte aromatische smaakmakers. De noot heeft een dunne, donkere bruine huid die een bittere smaak heeft. Na het drogen krijgt de noot een aromatische smaak. Ze zijn het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. De hazelnoot combineert goed met een licht zoete smaak, maar de noot laat zich ook goed combineren in hartige gerechten. Het is daarom niet verwonderlijk dat hazelnoot siroop een uitstekende aromatische smaakmaker is.
Mathieu Teisseire Hazelnut heeft een zachte en subtiele smaak van geroosterde hazelnoten. Samen met een fijne pralinesmaak zorgt dit voor een perfecte zoetheid. Deze premium kwaliteit siroop geeft een échte en intense hazelnoot smaak aan warme en koude dranken, maar kan ook in gerechten worden verwerkt. Met één smaak siroop is het eenvoudig om te variëren.
RECEPTEN
Onderstaande recepten laten zien dat hazelnoot siroop in uiteenlopende creaties verwerkt kan worden. Het past goed bij thee- of koffiesensaties, maar het combineert ook verrassend in cocktails. Probeer het zelf!
- Nutty Berry
- Stephan Marshall
- Casse Noisette
Mathieu Teisseire is meer dan 300 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van siropen. De siropen zijn smaakvol, kwalitatief én gemaakt van pure ingrediënten. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire ruim 60 verschillende siropen in het aanbod.
Kijk voor meer inspiratie, demo’s en recepten op www.mathieuteisseire.nl.