Hazelnoot siroop, een échte aromatische smaakmaker

12 maart 2021

Binnen het gehele assortiment van smaak siropen blijven kaneel, vanille en hazelnoot populaire gourmets. Waarvan Hazelnoot nog steeds een grote favoriet is. Wat weten we van de hazelnoot en waar combineert dit nootje goed mee?

RIJK EN VOEDZAAM

De wetenschappelijke naam voor de hazelnoot is Corylus avellana. Deze is te danken aan de oorsprong van het nootje: de regio Avellana, een Italiaanse regio die staat bekend om de teelt van hazelnoten. Hazelnoten zijn de pitten van de zaden die aan de hazelnootstruik groeien. De hazelnoot wordt beschouwd als één van de oudste fruitsoorten. Ze zijn rijk aan vetten, plantaardige eiwitten en bevatten veel vitamine B, vitamine E en mineralen. Een handjevol nootjes bevat de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine E en zijn glutenvrij.

PERFECTE ZOETHEID

Hazelnoten zijn échte aromatische smaakmakers. De noot heeft een dunne, donkere bruine huid die een bittere smaak heeft. Na het drogen krijgt de noot een aromatische smaak. Ze zijn het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. De hazelnoot combineert goed met een licht zoete smaak, maar de noot laat zich ook goed combineren in hartige gerechten. Het is daarom niet verwonderlijk dat hazelnoot siroop een uitstekende aromatische smaakmaker is.

Mathieu Teisseire Hazelnut heeft een zachte en subtiele smaak van geroosterde hazelnoten. Samen met een fijne pralinesmaak zorgt dit voor een perfecte zoetheid. Deze premium kwaliteit siroop geeft een échte en intense hazelnoot smaak aan warme en koude dranken, maar kan ook in gerechten worden verwerkt. Met één smaak siroop is het eenvoudig om te variëren.

RECEPTEN

Onderstaande recepten laten zien dat hazelnoot siroop in uiteenlopende creaties verwerkt kan worden. Het past goed bij thee- of koffiesensaties, maar het combineert ook verrassend in cocktails. Probeer het zelf!

  1. Nutty Berry
  2. Stephan Marshall
  3. Casse Noisette

Mathieu Teisseire is meer dan 300 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van siropen. De siropen zijn smaakvol, kwalitatief én gemaakt van pure ingrediënten. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire ruim 60 verschillende siropen in het aanbod.

Kijk voor meer inspiratie, demo’s en recepten op www.mathieuteisseire.nl.

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram