Hazelnoot siroop, een échte aromatische smaakmaker

12 maart 2021

Binnen het gehele assortiment van smaak siropen blijven kaneel, vanille en hazelnoot populaire gourmets. Waarvan Hazelnoot nog steeds een grote favoriet is. Wat weten we van de hazelnoot en waar combineert dit nootje goed mee?

RIJK EN VOEDZAAM

De wetenschappelijke naam voor de hazelnoot is Corylus avellana. Deze is te danken aan de oorsprong van het nootje: de regio Avellana, een Italiaanse regio die staat bekend om de teelt van hazelnoten. Hazelnoten zijn de pitten van de zaden die aan de hazelnootstruik groeien. De hazelnoot wordt beschouwd als één van de oudste fruitsoorten. Ze zijn rijk aan vetten, plantaardige eiwitten en bevatten veel vitamine B, vitamine E en mineralen. Een handjevol nootjes bevat de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine E en zijn glutenvrij.

PERFECTE ZOETHEID

Hazelnoten zijn échte aromatische smaakmakers. De noot heeft een dunne, donkere bruine huid die een bittere smaak heeft. Na het drogen krijgt de noot een aromatische smaak. Ze zijn het lekkerst als ze licht geroosterd zijn. De hazelnoot combineert goed met een licht zoete smaak, maar de noot laat zich ook goed combineren in hartige gerechten. Het is daarom niet verwonderlijk dat hazelnoot siroop een uitstekende aromatische smaakmaker is.

Mathieu Teisseire Hazelnut heeft een zachte en subtiele smaak van geroosterde hazelnoten. Samen met een fijne pralinesmaak zorgt dit voor een perfecte zoetheid. Deze premium kwaliteit siroop geeft een échte en intense hazelnoot smaak aan warme en koude dranken, maar kan ook in gerechten worden verwerkt. Met één smaak siroop is het eenvoudig om te variëren.

RECEPTEN

Onderstaande recepten laten zien dat hazelnoot siroop in uiteenlopende creaties verwerkt kan worden. Het past goed bij thee- of koffiesensaties, maar het combineert ook verrassend in cocktails. Probeer het zelf!

  1. Nutty Berry
  2. Stephan Marshall
  3. Casse Noisette

Mathieu Teisseire is meer dan 300 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van siropen. De siropen zijn smaakvol, kwalitatief én gemaakt van pure ingrediënten. Als ‘Masters of true flavour’ heeft Mathieu Teisseire ruim 60 verschillende siropen in het aanbod.

Kijk voor meer inspiratie, demo’s en recepten op www.mathieuteisseire.nl.

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

Hazelnoot siroop, een échte aromatische smaakmaker

Binnen het gehele assortiment van smaak siropen blijven kaneel, vanille en hazelnoot populaire gourmets. Waarvan Hazelnoot nog steeds een grote favoriet is. Wat weten we van de hazelnoot en waar combineert dit nootje goed mee? RIJK EN VOEDZAAM De wetenschappelijke naam voor de hazelnoot is Corylus avellana. Deze is te...

Lees verder
Inspiratie voor koffierecepturen met herfstsmaken

Proef het najaar met Mathieu Teisseire De herfst is in aantocht. Dat vraagt ook om een aanpassing van de kaart met warme dranken. Verras jouw gasten dit najaar en serveer specials die passen bij dit seizoen én inhaken op serveertrends. Door de elementen geur, smaak en presentatie op elkaar af...

Lees verder
Eén smaak siroop voor eindeloze verrassende thee- en koffiesensaties

Meer marge met een creatieve en onderscheidende koffiekaart Met zowel warme als koude thee en koffie zijn talloze variaties mogelijk. Door het toevoegen van specerijen, siropen, kruiden, bloemen of vruchten verras je gasten in een handomdraai met bijzondere thee- en koffiesensaties. Een verwennerij voor de smaakpapillen en een lust voor...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram