Extra marge in een handomdraai met smaakvolle homemade lemonades

12 juni 2020

De lekkerste lemonades maak je zelf. Ze zijn makkelijk te maken én zorgen voor een unieke aanvulling in jouw assortiment. Lemonades zijn heerlijk verfrissend en ze zien er feestelijk uit. Zo creëer je in een handomdraai een onderscheidend vermogen én meer marge.

Van toen tot nu.

De oorsprong van limonades ligt in Egypte. Daar wisten ze ca. 1000 jaar geleden al dat limonade een fijne dorstlesser is. Er wordt aangenomen dat de citroenen uit Azië daar werden geïntroduceerd en door boeren werden verwerkt in een limonade. De ingrediënten voor deze eerste limonades waren citroenen, dadels en honing.

Van oudsher bestaat een lemonade uit een mix van zoet en zuur, aangelengd met water.

Waar cocktails al jaren een trend zijn, valt voor drank op non-alcoholisch gebied, zoals lemonades,  nog veel te winnen. Homemade lemonade is gemakkelijk om te maken, het is laag in calorieën én heeft een aanzienlijk hogere marge dan reguliere frisdranken.

Bijvoorbeeld: Recept Homemade passionfruit lemonade

20 ml Mathieu Teisseire Passionfruit€0,18
20 ml Vers citroensap€0,15
IJs€0,01
Water€0,01
Kostprijs€0,35

Deze siroop bestaat uit 38% passievrucht waardoor de pure smaak wordt geëvenaard. De siroop van Mathieu Teisseire als zoetje en het verse citroensap voor het zuur.

Voor de wow-factor serveer je de lemonade in mooi glaswerk met bijvoorbeeld een schijfje citroen of sinaasappel. Heerlijk verfrissend en het ziet er ook nog eens smakelijk uit. Zo verkoopt een drankje zichzelf.

Met een verkoopprijs van € 3,50 per glas maak je een geweldige marge.

Talloze inspiratie en hoge marges.

Bovenstaand recept is gebaseerd op passion fruit, maar kan uiteraard worden aangepast naar een siroop naar keuze. Op die manier kun je jouw gasten blijven verrassen met nieuwe smaken homemade lemonades. Zo maak je een uniek assortiment dat bij jouw bedrijf past.

Uit slechts één fles Mathieu Teisseire siroop van 700ml kunnen 35 lemonades worden gemaakt.

Dat staat gelijk aan € 122,50 omzet met een marge tot wel 95%!

Gratis proefpakket naar keuze.

Mathieu Teisseire levert een breed assortiment siropen en een uniek pompsysteem. Met onze siropen maak je in een handomdraai homemade lemonades, cocktails, mocktails of heerlijke koffie en thee-variaties. Door het pompsysteem wordt het nog makkelijker, kan je eindeloos variëren en een continue kwaliteit garanderen. Zo haal je meer rendement uit elk moment.

Wij nodigen jou uit om het zelf te ervaren. Stel hier jouw proefpakket samen uit 4 smaken naar keuze. Hiermee kun je maar liefst 140 lemonades maken. Dat staat gelijk aan een omzet van bijna € 500,-. En dat in een handomdraai.

Kies uit: Passiefruit, aardbei, kers, mango, elderflower, perzik, caramel

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram