Een wereld aan smaken op jouw terras

18 juni 2020

Gasten willen deze zomer genieten van een lekker verfrissend drankje op het terras en worden daarbij graag verrast. Dat lukt niet met een standaard pakket frisdranken. Gelukkig is het heel simpel wel te realiseren met een aantal homemade lemonades; bomvol smaak en natuurlijke ingrediënten.

De trends in dranken op het terras voor de zomer van 2020 zijn: low of no alcohol, laag in calorieën, met natuurlijk ingrediënten en minder suiker. Qua smaken zijn de floral flavours hip dit jaar, denk hierbij aan elderflower, rose en ook kruidige smaken zoals mint. Deze smaken lenen zich perfect voor creaties waarin de unieke smaken van bloemen en kruiden naar voren moeten komen, zoals een homemade lemonade, cocktail of mocktail.

Pure ingrediënten

Mathieu Teisseire specialiseert zich al 300 jaar in de ontwikkeling van siropen. Alles draait hierbij om smaak. Als ‘masters of true flavour’ creëert Mathieu Teisseire siropen met een uniek receptuur die gemaakt zijn van pure ingrediënten. Hierbij worden er geen concessies gedaan aan de hoeveelheid fruit.

De siropen bevatten tot wel 64 procent fruit en tot wel 20 procent meer fruit dan bij andere merken. De passievruchtsiroop bevat bijvoorbeeld maar liefst 38 procent fruit, in tegenstelling tot andere merken die 10 tot 29 procent fruit toevoegen. Hierdoor komt de kleur, geur en smaak van de siropen van Mathieu Teisseire dicht in de buurt van de smaak van de originele vrucht.

Langdurige smaakintensiteit

Door het gebruik van pure ingrediënten en het gebruik van twee verschillende soorten natuurlijke suikers, is de smaak authentiek. Bovendien is er sprake van een langere smaakintensiteit. Er ontstaat geen korte, zoete piek, maar een pure langdurige smaaksensatie. Zo proef je tot aan de laatste slok van je drankje nog steeds de smaak. Daarnaast blijft de smaak van de siropen stabiel. Een geopende fles weggooien, die even iets minder gebruikt wordt, is dan ook onnodig.

Met één fles siroop zijn talloze variaties aan huisgemaakte, onderscheidende dranken mogelijk. Zo kan een passievruchtsiroop heel goed in een cocktail of mocktail worden gebruikt, maar combineert de smaak ook erg mooi en verrassend in een ice-tea.

Vraag een gratis proefpakket aan

Mathieu Teisseire komt graag langs om jou kennis te laten maken met de siropen, zodat je zelf kunt ervaren dat ze bomvol kleur, geur en smaak zijn. Samen bedenken we onderscheidende en smaakvolle drankjes die direct geïntegreerd kunnen worden in de drankenkaart.

Geïnteresseerd? Vraag dan een gratis proefpakket aan, bestaande uit vier flessen siroop naar keuze. Met de flessen siroop uit het proefpakket kunnen maar liefst 140 smaakvolle drankjes worden gemaakt. Dat staat gelijk aan een omzet van bijna € 500,-.

Wist je dat?

Wist je dat zeventig procent van wat we proeven, wordt bepaald door geur? Proeven bestaat namelijk uit twee componenten: geur en de eigenlijke smaak. Samen maken ze dat we proeven wat we eten en drinken, en kunnen genieten van bijvoorbeeld een lekkere verfrissende lemonade.

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw