Meer marge met een creatieve en onderscheidende koffiekaart
Met zowel warme als koude thee en koffie zijn talloze variaties mogelijk. Door het toevoegen van specerijen, siropen, kruiden, bloemen of vruchten verras je gasten in een handomdraai met bijzondere thee- en koffiesensaties. Een verwennerij voor de smaakpapillen en een lust voor het oog.
Dat er talloze manieren zijn om koffie te presenteren, is bij iedereen bekend. Dat geldt echter ook voor thee. Oorspronkelijk werd thee als warme drank geserveerd, maar ook ijsthee is inmiddels niet meer van de drankenkaart weg te denken. Met zowel warme als koude thee zijn eindeloze variaties mogelijk. Door het toevoegen van een paar eenvoudige ingrediënten serveer je in een handomdraai een compleet nieuwe theesensatie.
Eindeloze mogelijkheden
Mathieu Teisseire is al 300 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van siropen, waarbij alles draait om smaak. De siropen zijn kwalitatief en gemaakt van echte ingrediënten. Met één smaak siroop is het eenvoudig om te variëren met de warme en koude dranken op de drankenkaart. In een handomdraai serveer jij verrassende huisgemaakte dranken.
In onderstaande recepten is te zien dat kaneelsiroop heel goed past bij warme thee, verrassend combineert in een ijsthee én heel smaakvol is in een koffiespecial. Dus met één smaak siroop zijn de mogelijkheden eindeloos. Door gasten te verrassen met bijzondere thee- en koffiespecials creëer je iets waarvoor de gast graag bij jou terugkomt. Probeer het zelf eens met onderstaande recepten met de siropen uit het gratis proefpakket.
1. HOT CINNAMON TODDY
De Hot Cinnamon Toddy is een warme alcoholische theevariant. Een elegant en complex drankje: houtachtig, een sterk kruidige kaneelaroma met tonen van kruidnagel.
INGREDIËNTEN
Glas: Theeglas
BEREIDING
- Maak een earl grey thee.
- Schenk de Cinnamon siroop, het citroensap en de whisky in een opschuimkannetje.
- Stoom dit samen op.
- Schenk het mengsel in een theeglas.
- Schenk de earl grey thee er op.
- Voeg als laatste de steranijs, een kaneelstokje en de sinaasappelzest toe.
2. SPICED CINNAMON TEA
Wil je een non-alcoholisch alternatief serveren? Dan is onderstaand recept een mooie aanvulling op jouw drankenkaart.
INGREDIËNTEN
Glas: Theeglas
BEREIDING
- Maak een earl grey thee.
- Schenk de Cinnamon siroop in een opschuimkannetje en stoom dit op.
- Schenk het mengsel in een theeglas.
- Voeg de earl grey thee toe.
- Voeg als laatste de steranijs, een kaneelstokje en de sinaasappelzest toe.
3. AUTUMN ICE-TEA
De Autumn ice-tea is een verrassende en herfstige ijsthee, dankzij de kaneel- en sinaasappelsiroop.
INGREDIËNTEN
Glas: Theeglas
BEREIDING
- Zet een earl grey thee en laat afkoelen.
- Vul het glas met ijsblokjes.
- Voeg de Cinnamon – en Orange siroop toe.
- Schenk de koude thee er overheen.
- Roer door en garneer het glas met een sinaasappelzest.
4. CINNAMON LATTE
Een scheutje kaneel siroop gaat ook perfect samen met koffie. Elegant maar complex: houtachtig, een sterk kruidige kaneelaroma en tonen van kruidnagel.
INGREDIËNTEN
Glas: Latte glas
BEREIDING
- Schenk de Cinnamon siroop en de melk in een opschuimkannetje.
- Stoom dit samen op.
- Vul het glas met ijsblokjes.
- Schenk het mengsel in het glas.
- Schenk de warme espresso er overheen.
- Garneer met kaneelpoeder. Verrijk met de siroop en geef je dag een boost met deze heerlijke koffie.
Wil jij onderscheidende koffie- en theespecials aanbieden? Vraag een gratis proefpakket aan, bestaande uit vier flessen siroop naar keuze. Met de vier flessen siroop kunnen maar liefst 140 smaakvolle drankjes worden bereid. Dat staat gelijk aan een omzet van om en nabij de € 500.
Mathieu Teisseire komt graag langs om jou kennis te laten maken met de siropen, zodat je zelf kunt ervaren dat ze smaakvol en eenvoudig toepasbaar zijn. Samen worden onderscheidende thee- en koffiespecials gecreëerd en direct geïntegreerd in de drankenkaart.