Eén smaak siroop voor eindeloze verrassende thee- en koffiesensaties

28 augustus 2020

Meer marge met een creatieve en onderscheidende koffiekaart

Met zowel warme als koude thee en koffie zijn talloze variaties mogelijk. Door het toevoegen van specerijen, siropen, kruiden, bloemen of vruchten verras je gasten in een handomdraai met bijzondere thee- en koffiesensaties. Een verwennerij voor de smaakpapillen en een lust voor het oog.

Dat er talloze manieren zijn om koffie te presenteren, is bij iedereen bekend. Dat geldt echter ook voor thee. Oorspronkelijk werd thee als warme drank geserveerd, maar ook ijsthee is inmiddels niet meer van de drankenkaart weg te denken. Met zowel warme als koude thee zijn eindeloze variaties mogelijk. Door het toevoegen van een paar eenvoudige ingrediënten serveer je in een handomdraai een compleet nieuwe theesensatie.

Eindeloze mogelijkheden

Mathieu Teisseire is al 300 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van siropen, waarbij alles draait om smaak. De siropen zijn kwalitatief en gemaakt van echte ingrediënten. Met één smaak siroop is het eenvoudig om te variëren met de warme en koude dranken op de drankenkaart. In een handomdraai serveer jij verrassende huisgemaakte dranken.

In onderstaande recepten is te zien dat kaneelsiroop heel goed past bij warme thee, verrassend combineert in een ijsthee én heel smaakvol is in een koffiespecial. Dus met één smaak siroop zijn de mogelijkheden eindeloos. Door gasten te verrassen met bijzondere thee- en koffiespecials creëer je iets waarvoor de gast graag bij jou terugkomt. Probeer het zelf eens met onderstaande recepten met de siropen uit het gratis proefpakket.

1. HOT CINNAMON TODDY

De Hot Cinnamon Toddy is een warme alcoholische theevariant. Een elegant en complex drankje: houtachtig, een sterk kruidige kaneelaroma met tonen van kruidnagel.

INGREDIËNTEN

Glas: Theeglas

BEREIDING

 • Maak een earl grey thee.
 • Schenk de Cinnamon siroop, het citroensap en de whisky in een opschuimkannetje.
 • Stoom dit samen op.
 • Schenk het mengsel in een theeglas.
 • Schenk de earl grey thee er op.
 • Voeg als laatste de steranijs, een kaneelstokje en de sinaasappelzest toe.

2. SPICED CINNAMON TEA

Wil je een non-alcoholisch alternatief serveren? Dan is onderstaand recept een mooie aanvulling op jouw drankenkaart.

INGREDIËNTEN

Glas: Theeglas

BEREIDING

 • Maak een earl grey thee.
 • Schenk de Cinnamon siroop in een opschuimkannetje en stoom dit op.
 • Schenk het mengsel in een theeglas.
 • Voeg de earl grey thee toe.
 • Voeg als laatste de steranijs, een kaneelstokje en de sinaasappelzest toe.

3. AUTUMN ICE-TEA

De Autumn ice-tea is een verrassende en herfstige ijsthee, dankzij de kaneel- en sinaasappelsiroop.

INGREDIËNTEN

Glas: Theeglas

BEREIDING

 • Zet een earl grey thee en laat afkoelen.
 • Vul het glas met ijsblokjes.
 • Voeg de Cinnamon – en Orange siroop toe.
 • Schenk de koude thee er overheen.
 • Roer door en garneer het glas met een sinaasappelzest.

4. CINNAMON LATTE

Een scheutje kaneel siroop gaat ook perfect samen met koffie. Elegant maar complex: houtachtig, een sterk kruidige kaneelaroma en tonen van kruidnagel.

INGREDIËNTEN

Glas: Latte glas

BEREIDING

 • Schenk de Cinnamon siroop en de melk in een opschuimkannetje.
 • Stoom dit samen op.
 • Vul het glas met ijsblokjes.
 • Schenk het mengsel in het glas.
 • Schenk de warme espresso er overheen.
 • Garneer met kaneelpoeder. Verrijk met de siroop en geef je dag een boost met deze heerlijke koffie.

Vraag een gratis proefpakket aan

Wil jij onderscheidende koffie- en theespecials aanbieden? Vraag een gratis proefpakket aan,  bestaande uit vier flessen siroop naar keuze. Met de vier flessen siroop kunnen maar liefst 140 smaakvolle drankjes worden bereid. Dat staat gelijk aan een omzet van om en nabij de € 500.

Mathieu Teisseire komt graag langs om jou kennis te laten maken met de siropen, zodat je zelf kunt ervaren dat ze smaakvol en eenvoudig toepasbaar zijn. Samen worden onderscheidende thee- en koffiespecials gecreëerd en direct geïntegreerd in de drankenkaart.

Switch to
dark mode

Vergelijkbaar

NoLo creaties

NoLo Creaties: Staan ze al op jouw drankenkaart?De vraag naar niet-alcoholische dranken neemt toe. 'Mindful drinking' is in opmars: dranken die passen bij de wens naar een gezonde levensstijl én complexe smaken. Omarm de kansen die dit met zich meebrengt en haak in op deze trend. De opmars van NoLo De...

Lees verder
Richard Zijlstra: 10 minuten interview over siropen en gastronomie

We stellen 6 vragen aan Richard Zijlstra, voorzitter van de Nederlandse Bartenders Club én Brand Ambassador van Mathieu Teisseire, over de uitdagende tijden voor de gastronomie.  V. Vertel ons wat over je achtergrond? “Mijn werkzame leven begon in computers en IT. Maar mijn passie voor cocktails leidde mij onvermijdelijk naar het...

Lees verder
‘Homemade’ is hot

Het ontwikkelen van een onderscheidende en margerijke drankenkaart is deze periode belangrijker dan ooit. Juist het aanbieden van diversiteit, smaakvolle en spraakmakende creaties zorgt ervoor dat gasten worden verrast. Zij blijven langer en komen met plezier terug als er drankjes worden geschonken, die ze nergens anders kunnen krijgen. Voor jou...

Lees verder

Eindeloze mogelijkheden

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die Mathieu Teisseire jou kan bieden? Of heb je een andere wens of vraag? Vul dan in het contactformulier de gegevens van jouw horecaonderneming in! Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit gebied om te uploaden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw